Selecteer een pagina

Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten ( voor vier personen ):
300 g Masseria Terra&Grano -buizen
200 g gedroogde borlottibonen
1 wortel
1 ui
1 bleekselderij
2 eetlepels tomatenpuree
extra vierge olijfolie naar smaak
100 g Grana Padano Dop (gebruik ook de korst als je die hebt)
zout en peper naar smaak

Methode
Het onderzoeken van de specifieke oorsprong van deze pasta is een zeer moeilijke, zo niet onmogelijke taak. Ja het is een klassiek gerecht uit de Italiaanse traditie en er is geen enkele regio van herkomst. De het wordt bereid in Toscane, Lazio, Piemonte, Lombardije en Campanië in verschillende variaties: die zijn er voeg stukjes spek toe, sommigen gebruiken kikkererwten en wat borlottibonen, tomaten- of varkenszwoerd. Niet er is kortom maar één juiste versie. Wat we u vandaag aanbieden, vergt inspiratie uit de Napolitaanse keuken , waarbij de pasta direct in de bonen kookt (borlottibonen in dit geval), zo een “geschikte” consistentie bereiken , om het precies in het Napolitaans te zeggen, dat is dicht en romig. De truc van deze kooktechniek is in feite om het zetmeel van de pasta in de saus zonder het te laten dispergeren in het kookwater dat daarna meestal niet komt gebruikt. Dit recept mag de juiste hoeveelheid kaas niet missen en wat we aanbevelen en Grana Padano: gebruik niet alleen het vruchtvlees maar ook de schil die, door lang te koken met de bonen, geeft nog meer smaak vrij als het smelt.

  • Kook de bonen in ruim water gaar. Snipper ui, wortel en selderij voor de sauté, gooi dan de groenten in een pot met extra vierge olijfolie. Wanneer zullen ze zijn bruin, giet de bonen en kook voor een paar minuten, zorgvuldig mengen met een houten lepel om te voorkomen dat ze aan de bodem van de pan blijven plakken.
  • Giet nu wat water en voeg de tomatenpuree toe. Om het op smaak te brengen sterker nog , de suggestie is om ook de korsten van Grana Padano te gebruiken: maak ze goed schoon wrijf ze in, snijd ze in kleine stukjes en voeg ze toe aan de pot. Zout en peper naar smaak e sluit met het deksel. Kook ongeveer twintig tot dertig minuten of totdat het begint om een beetje crème te vormen. Als de soep echter te droog is , voeg dan een beetje toe heet water, zoveel als nodig is om de pasta te kunnen koken.
  • Als de soep kookt, de pasta erbij doen en al dente koken. Serveer als u klaar bent met koken hete soep met een scheutje rauwe extra vergine olijfolie, Grana Padano en eventueel nog een rasp verse peper.