Selecteer een pagina

SU MARCO DE FELICE

“De klant staat altijd voorop!”

Mijn naam is Marco de Felice. Ik ben geboren in Italië 1969, in het kleine dorpje Spinazzola, dichtbij Bari. Van jongs af aan is mijn moeder mijn inspiratie geweest. Zij verraste, zoals een echte Italiaanse moeder, mijn familie met haar gerechten in de keuken.

Ik koos als tiener echter eerst een andere weg. Ik werkte in de mode-industrie met een focus op mannenkleding. Ik kwam als jonge jongen naar Nederland. Naar Gorinchem. Ik heb daar een aantal jaar een modewinkel gehad en importeerde kleding uit Italië. Later ben ik met mijn culturele bagage van de Italiaanse keuken de Italiaanse gastronomie in gegaan. Vanaf dat moment voelde ik mij thuis in de horeca. Ik heb een passie voor de Italiaanse keuken. Vanaf 1996 woonde en werkte in hoofdzakelijk in Amsterdam. Ik heb verschillende rollen gehad binnen de gastronomie. Ik was restaurantmanager, sommelier van Italiaanse wijnen en meestergastheer. Mijn gasten herkende mij van restaurants als Da Noi, Scala della Pasta, tapas Feliz, La Vita Nuova en de vele zakelijke en particuliere cateringevenementen. Ook heb ik van 2006 tot 2009 een restaurant gehad in Amsterdan-Zuid aan de Willem Spaakweg. 

Samen met het team doen we nog steeds ontzettend veel in Amsterdam. Echter, sinds 2009 ben ik neergestreken in Voorschoten, bij Leiden Ik werk voor Fratelli in Voorschoten en draai daarnaast Marco de Felice Catering. De vraag naar mijn Italiaanse catering concept rijkt inmiddels van Amsterdam tot Rotterdam en alles daar tussenin. Samen met mijn team creëer ik unieke en smaakvolle gerechten, van producten die écht uit Italië komen en daar zijn gemaakt. Ik doe er alles aan om mijn gasten een gezellig en smakelijk samenzijn te geven. Mijn motto is dan ook: “Klanttevredenheid staat altijd voorop!” 

IL GRUPPO

Meet the team

BARTENDER 

Ottavio Masullo

Ottavio is geboren en getogen in de stad Cava de’ Tirreni in Salerno. Nadat hij zijn artistieke studies op de middelbare school afgerond, wijdt hij zich aan alcohol en de compositie van cocktails. Als autodidact bestudeert hij recepten van bekende hotelketens en volgt cursussen om zijn techniek te verfijnen en zijn kennis te verbreden. Hij komt onder andere te werken bij populair poppodium Hiroshima Mon Amour in Turijn en bij de Rolling Stones in Milaan. Naast verschillende lokale samenwerkingen is hij zelf mede-eigenaar geweest van bekende nachtclub. Hij verliet zijn laatste Italiaanse werk in Positano als hoofd barman voor “La Scogliera”, een zeer gewild luxe resort aan de kust van Amalfi. Hij landde in Leiden, waar de samenwerking met Marco de Felice begon. Samen ontwikkelden zij een speciale drankenlijst, ontworpen om gewaardeerd te worden door de veeleisende Nederlandse smaakpapillen, maar met een knipoog naar de Italiaanse stijl.

CHEF

Vincenzo Apicella

Vincenzo Apicella is oorspronkelijk afkomstig uit Campanië, een regio in Zuid-Italië. Hij werd geboren in een familie van restauranthouders waar hij op jonge leeftijd in aanraking kwam met de wereld van gastvrijheid. Door de jaren heen zag hij verschillende onderdelen van de hotelsector. Van de kamers tot de kelder en tot slot de keuken. Hij verfijnde zijn techniek. Hij bereidde de meest prachtige diners in verschillende restaurants aan de kust van Amalfi en in diverse sterrenrestaurants in de regio Campanië. In 2018 belandt hij in Nederland om de smaakpapillen en de Nederlanders te verrassen.

Chef dei dolci

Dominique van Casa di Faab

Dominique is onze dessert chef. Onder de naam Casa di Faab maakt ze als hobbykok de heerlijkste desserts die staan voor genieten van goed en puur eten. Geboren uit een Italiaanse vader en Indonesische moeder zijn smaak, kwaliteit en verse ingrediënten haar met de paplepel ingegoten. Van zoet tot hartig, je proeft haar plezier in koken en liefde voor de Mediterrannée. In de lente van 2019 is Dominique spontaan begonnen met het maken van mozzarella met de weidemelk van een regionale boerderij. Eten weggooien vindt ze zonde, dus maakt ze van de overgebleven wei ricotta. Die wordt weer verwerkt in bijvoorbeeld taarten en pasta’s die ze verkoopt via haar vriendennetwerk, maar ook te bestellen zijn via haar website www.casadifaab.nl

TRADITIES DIE WORDEN OVERGELEVERD

De kunst van het met de hand maken van pasta

Giovanna en Maria Montanaro, twee zussen geboren en getogen in een klein dorpje in het hart van Italië, hebben al van jongs af aan de kunst van het maken van ambachtelijke handgemaakte pasta ontdekt. Onder de liefdevolle begeleiding van hun oma leerden ze de geheimen die van generatie op generatie werden doorgegeven. Met zorg en toewijding mengden ze bloem, verse eieren en een vleugje passie, wat resulteerde in dunne en heerlijke pastavellen. Vandaag delen ze samen met Marco de vruchten van die eeuwenoude kennis, waarbij ze de traditie van zelfgemaakte pasta voortzetten en vreugde en smaak verspreiden op de tafels van zijn cateringdiensten.

RIFERIMENTI

Wat onze klanten zeggen

“Je proeft het echte
Italië”

“Een romantisch diner voor 2 gehad. We wilden onze vakantie in Italië eens fijntjes overdoen thuis. Dat is gelukt zeg! Heerlijk gegeten en keurig verzorgd in eigen huis! Het voelde echt als uitgaan

Bas & Nathalie, Amsterdam

“Een heerlijke avond gehad met de hele familie”

Ter gelegenheid van de verjaardag van mijn moeder een gezellige borrel met aansluitende buffet in de tuin georganiseerd. Marco de Felice en zijn team zijn 46 tevreden gasten rijker! “

Familie Breedveld, Leiden

“Marco maakt er echt een feest van!”

Marco was gastheer op ons jubileumfeest. Zijn flamboyante en professionele uitstraling zijn echt onderdeel geweest van het succes van onze prachtige avond. Een aanrader voor ieder feestje!

Dinant, Berkel en Rodenrijs