Selecteer een pagina

Moeilijkheidsgraad : makkelijk
Bereidingstijd : 25 minuten
Ingrediënten ( voor vier personen ):
360 g orecchiette van Masseria Terra&Grano
700 g Romanesco-broccoli
1 teentje knoflook
2 ansjovis
1 Spaanse peper (optioneel)
Geraspte Parmezaanse kaas
evo-olie naar smaak

Methode
Pasta met broccoli is een voorgerecht waar we erg van houden, maar als je een smeuïge pasta en

verleidelijk moet je de pasta met broccolipesto en amandelkorstbrood proberen.

De broccolipesto en een zoete en omhullende crème en de paneermeel geven een knapperige toets

onweerstaanbare delicatesse.

HOE BROCCOLIPESTO TE BEREIDEN
Om de broccolipesto te bereiden, moet je de broccoli bereiden alsof je een klassieke pesto maakt Pasta Met Broccoli. Vervolgens in een pan de olie met een teentje knoflook verhitten en fruiten broccoli. Als pasta ook voor kinderen is, kun je ansjovis en chilipepers beter vermijden, die geven karakter met broccoli maar de smaak kan te sterk zijn voor de kleintjes . Kook voor ongeveer 20 minuten af en toe bevochtigen met het kookwater van de pasta. Verwijder de knoflook en pureer de broccoli met een paar eetlepels geraspte Parmigiano Reggiano.

BEREID HET KNAPPERIGE BROOD
Maak daarentegen je eigen brood: gebruik overgebleven brood en rooster het in de oven met de amandelen. Het is een geweldige manier om geen brood te verspillen en je kunt het in overvloed bereiden en bewaar het in een luchtdichte verpakking in de koelkast: dit paneermeel kan gebruikt worden pasta op smaak brengen met knoflook en olie.

  • Schil de broccoli en snijd ze in kleine roosjes. Verhit de extra vierge olijfolie in een pan van olijf met een teentje knoflook. Als de olie heet is, meng je de broccoli met een snufje zout en bak ze goed.
  • Maak ze nat met het kookwater van de pasta en kook ze ongeveer 20 minuten. Apart gesneden het brood in stukjes en doe het samen met de amandelen in de oven op 180° gedurende 12 minuten. Smoothies grof en houd opzij.
  • Zodra de broccoli gaar is, pureert u deze met een mixer samen met 2 eetlepels extra vierge olijfolie olijfolie, wat amandelen en Parmezaanse kaas. Voeg het kookvocht van de pasta toe pas de romigheid aan . Serveer de pasta met de pesto en voeg het knapperige brood toe