Selecteer een pagina
Marco de Felice bracht als exclusief importeur de 900-lijn exclusieve wijnen naar Nederland en is inmiddels eigenaar van het 900NL label. Het merk 900 vertegenwoordigt de essentie van “Made in Italy”, een perfecte combinatie van smaak en design, gecreëerd om een ​​referentiepunt te worden in de wijnscene. Welke kiest u?

Het merk 900 heeft zijn wortels in de essentie van de vereniging tussen traditie en innovatie. Dit wordt mogelijk met respect voor oenologische technieken waarbij maximale aandacht wordt besteed aan de fysiologie van de druif, beginnend bij de oogst strikt met de hand. Een modern pad langs de weg van traditie.

made in italie

Over 900 wine

Het wijnhuis bevindt zich aan de voet van de Dolomites in de Conegliano Valdobbiadene omgeving in de provincie Treviso van Italië. Het merk 900 vertegenwoordigt de essentie van “Made in Italy”, een perfecte combinatie van smaak en design, gecreëerd om een referentiepunt te worden in de wijnscene. De producten van de 900-lijn zijn door ervaren medewerkers ontwikkeld en stap voor stap gevolgd door een specifiek proces van controle over de productieketen, om zo een uniek product in al zijn facetten aan te bieden. Het merk 900 heeft zijn wortels in de essentie van de vereniging tussen de factoren verleden en heden en van traditie en innovatie. Dit wordt mogelijk met respect voor oenologische technieken, waarbij maximale aandacht wordt besteed aan de fysiologie van de druif, beginnend bij de oogst strikt met de hand, om uit te komen op de hedendaagse zoektocht naar een zorgvuldige esthetiek vanuit elk oogpunt.

De provincie Treviso is gelegen in de Noord-Italiaanse regio Veneto. Het grootste actuele succes van de Veneto zijn de wijnen uit het gebied rondom Treviso: de Prosecco. Stil, frizzante of spumante, de populariteit van Prosecco is zo groot dat Prosecco inmiddels al een verzamelbegrip lijkt geworden voor mousserende wijnen in het algemeen. Het wijngebied Veneto heeft om en nabij 74.000 hectare wijngaard. Met haar productie van miljoenen hectoliters wijn behoort Veneto tot een van de grootste producenten van Italië.

De ligging tussen de zee en de Alpen zorgt voor een mild klimaat, met een gemiddelde temperatuur van 12,3°C gedurende het jaar en een constante bries, waardoor de druiven snel drogen na een regenbui. De afwisseling van zon en regen en een duidelijk temperatuurverschil tussen dag en nacht, maakt het een van de meest bijzondere wijnproductiegebieden ter wereld.